Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Друге засідання комісії з питань захисту прав дитини

15 лют 2017

Друге засідання комісії з питань захисту прав дитини  відбулося  у вівторок, 7 лютого. Уже на початок року батьки дітей активізувалися і на розгляд членів комісії було винесено 16 справ. Обов’язки головуючого виконувала Єльява Антоніна, начальник служби у справах дітей. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників. Кожен із членів комісії, заявників та запрошених мав можливість висловити власну думку, аби  прийняті рішення відповідали інтересам дітей.

Зокрема, розглянули одну справу щодо надання дозволу на здійснення правочину із житлом, співвласником якої є малолітня дитина, з дотриманням її майнових прав, та одну справу щодо надання згоди на придбання на ім’я неповнолітнього земельної ділянки.

Розглянули 6 справ за зверненням одного з батьків щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав. Члени комісії були одностайні при розгляді 4 справ. В результаті будуть надані висновки органу опіки та піклування, з якими батьки можуть звернутися до суду. Розгляд справи, де батько перебуває за кордоном,  перенесли, за його ж заявою, оскільки батько виявив бажання бути присутнім при розгляді. Розгляд справи щодо батька, який наразі перебуває в СІЗО як підозрюваний у скоєнні кримінального правопорушення,  відтермінували до закінчення розгляду в суді. Визначено способи участі одного батька у вихованні малолітньої доньки. Надано дозвіл на відрахування неповнолітньої з медичного училища через академічну заборгованість та небажання студентки отримати дану професію.

Емоційним був розгляд справи, яку ініціювала служба у справах дітей, про виконання матір’ю трьох дітей батьківських обов’язків Двоє її старших доньок передано батькам. Оскільки мати не стала на шлях виправлення, не створила дітям відповідних умов для проживання, продовжує зловживати спиртними напоями, чим створює для дітей небезпечні для життя та здоров’я умови, було одноголосно  прийнято рішення про надання висновку щодо позбавлення її батьківських прав та рекомендовано органу опіки та піклування звернутися з позовом до суду. Обоє батьків, які були присутні на засіданні, підтримали дане рішення. Мати на розгляд справи прийшла в нетверезому стані. Розглянуто ухвалу Нетішинського міського суду щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність зміни прізвища дитини. Дослідивши справу, було прийнято рішення про недоцільність зміни прізвища. У різному члени комісії послухали жителів гуртожитку, де через непорозуміння між сусідами страждають діти, чиї батьки влаштовують в місцях спільного користування п’янки, порушують тишу та громадський спокій.

Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сім’ї. Антоніна Карназей, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей доповіла про проведення заходу «Від усієї душі» для опікунів, піклувальників, прийомних батьків в рамках міської програми соціального захисту та матеріальної  підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2017-2021 роки. За рішенням комісії питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради