Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Друге життя сміття: у Нетішині реалізовано важливий еко-проект

19 гру 2017

Слова подяки, грамоти і подарунки – таким запам’ятався переддень Святого Миколая нетішинським школярам. У понеділок, 18 грудня, учні загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста на чолі з педагогами-організаторами та заступниками директорів з навчально-виховної роботи зібралися у великій залі Палацу культури. Саме тут відбулося урочисте нагородження учасників екологічного проекту «Люби природу сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз»

Все почалося 3 місяці тому. КП НМР «Агенція місцевого розвитку» спільно з ГО «Успішна молодь Нетішина» виграли міні-грант від фонду «Освіта для демократії» (Варшава, Польща) та громадських організацій «Наше Поділля» (Вінниця) і «Точка доступу» (Краматорськ) в сумі 28 тисяч гривень на реалізацію еко-проекту. Проектна пропозиція полягала в роз’яснювально-освітній роботі серед населення, зокрема, серед дітей та молоді щодо формування відходів та сортування сміття. У рамках реалізації проекту школярам розповідали про користь сортування сміття, проводилися акції по збору батарейок, діти готували малюнки, буклети та відеоролики на екологічну тематику, навчалися самостійно сортувати сміття у спеціальні баки.

Під час урочистостей працівники КП НМР «Агенція місцевого розвитку» Вікторія Гаврилюк і Вікторія Сидорук нагородили грамотами та подарунками команди лідерів та керівників ЗОШ №1, ЗОШ №2, НВК «ЗОШ I-II ступенів та ліцей» і ЗОШ №4 за активну участь в проекті. За співпрацю та допомогу у реалізації проекту подякою нагороджено начальника управління освіти Василя Миська та КП НМР «Благоустрій», за постійне висвітлення інформації у засобах масової комунікації подякою нагороджено виконавчий комітет Нетішинської міської ради, телерадіокомпанію «Лотел» і газету «Нетішинський вісник» та інших співорганізаторів. Почесним гостем свята став голова ГО «Наше Поділля» (Вінниця) Юрій Степанець. Він подякував представникам «Агенції» та загальноосвітніх навчальних закладів за спільну роботу, яка дала гарні результати, а також побажав присутнім не зупинятися на досягнутому і надалі сортувати сміття.

Реалізація екологічного проекту «Люби природу, сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз» завершена та незважаючи на це, організатори досягнули найважливішого – донесли до молоді важливу і неабияк актуальну інформацію про те, що сміття природним шляхом розкладається дуже багато років, а доки розкладається – забруднює ґрунт, води, атмосферу. Чим власне й небезпечні сміттєві звалища. Але не менш важливо, розповідають працівники «Агенції місцевого розвитку», що діти відтепер знають – сміття може мати «друге життя», його можна перероблювати і робити корисні речі, адже все, що нас оточує має потенціал для вторинної переробки. І першим кроком вторинної переробки є роздільний збір відходів.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинсьткої міської ради