Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До Нетішина прибув волонтер Корпусу Миру

08 чер 2017

Восени «Агенція місцевого розвитку» подала заявку на участь у Проекті розвитку громад Корпусу Миру США в Україні і успішно пройшла відбір.

Минулого тижня до Нетішина прибув волонтер Корпусу Миру США в Україні Тобі Гастлер. 26-річний волонтер з Америки 2 роки буде проживати у нашому місті і працювати над проектом «Розвиток громад». Незважаючи на тримісячний термін перебування в Україні, Тобі не погано володіє українською мовою. Щодо своєї праці у Нетішині американець має багато планів, але каже, що спочатку потрібно познайомитись з напрямками роботи комунального підприємства. Наразі у Тобі є цікаві ідея – створити клуб, де він навчатиме англійської мови усіх бажаючих. У такій формі, спілкуючись з англомовним юнаком, нетішинці швидше і легше вивчать іноземну мову. Волонтер спільно з колективом Агенції також буде працювати над написанням грантових заявок і проектів. «Приїзд до України – це справді значна подія у моєму житті. Я полюбив Нетішин з першого погляду і сподіваюсь, мені вдасться реалізувати тут багато успішних проектів», – розповідає американець.

Керівник «Агенції місцевого розвитку» висловив впевненість, що у співпраці із Тобі Гастлером можна буде реалізувати цікаві та корисні проекти для нетішинської громади, керуючись закордонним досвідом.

Нагадаємо, що Корпус  Миру США є урядовою організацією, що сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей і культур. В Україні ця організація співпрацює з прогресивними навчальними закладами та організаціями, які прагнуть розширити свої знання про американців  і діяльність професійних організацій та навчальних закладів США, що, у свою чергу, допоможе американцям більше дізнатися про Україну, її мову та культуру.

Цьогорічна присяга понад 70 добровольців збіглася з 25-ю річницею роботи Корпусу Миру в Україні. Починаючи з 1992 року Україну відвідали більше 3 тисяч добровольців.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради