Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Фахівці оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Хмельницькій області дослідили ХАЕС

21 лис 2017

 

21 листопада у м. Нетішин на території Хмельницької атомної станції відбулося навчання фахівців оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Мета заходу – дослідити і вивчити небезпечний і стратегічний об’єкт щодо забезпечення надійного захисту у разі ймовірних надзвичайних ситуацій.

Захід відбувся у дві фази: практичній і теоретичній. Спершу вогнеборці разом  із енергетиками навчалися ліквідовувати умовну пожежу . За легендою у резервній дизельній електростанції енергоблоку №1 внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час проведення газозварювальних робіт сталася загорілося дизельне паливо. Внаслідок чого спалахнула пожежа на площі близько 16кв.м. Терміново на місце події за підвищеним номером виклику було направлено підрозділи 7-ї і 8-ї державних пожежно-рятувальних частин. Під час розвідки зони ураження вогнем рятувальники отримують повідомлення про травмованого працівника і ланка газодимозахисників евакуйовує чоловіка з небезпеки.  Одночасно вогнеборці ліквідовують масштабне загоряння. Усього до навчання було залучено 30 рятувальників на 8 одиницях спеціальної пожежно-рятувальної техніки. Загалом від моменту повідомлення про подію до остаточної ліквідації умовної пожежі минуло близько 30хв – результат цілком задовільний, - наголосили фахівці оперативно-координаційного центру, що пильнували дії колег.

Після практики відбулося дослідження усіх ділянок і локацій Хмельницької атомної станції. І наостанок вогнеборці підбили підсумки роботи та окреслили перспективи на майбутнє.  Рятувальники запевняють, що подібні навчання є надзвичайно важливими для підвищення кваліфікації і професіоналізму підрозділів і керівного складу відомства. Безпека особливо небезпечних об’єктів, закладів і масовим перебуванням людей у пріоритеті у фахівців Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Ключові слова: ХАЕС