Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Громадські обговорення двох грандіозних проектів: як це було?

27 бер 2017

У п’ятницю, 17 березня, у великій залі Палацу культури відбулися громадські обговорення проектів розвитку інфраструктури міста, а саме: проекту будівництва міського парку культури та відпочинку і проекту реконструкції проспекту Курчатова, які попередньо були розміщені на офіційному сайті Нетішинської міської ради.

Обговорити готові ескізні проекти прийшло близько півсотні нетішинців, у тому числі представники місцевої влади – перший заступник міського голови Євген Юрчук, заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Бобіна, секретар міської ради Олена Хоменко, яка виступила модератором зустрічі.

Начальник управління капітального будівництва виконавчого комітету міської ради Наталія Саєнко презентувала генеральний план парку розваг. Вона розповіла присутнім, що даний проект передбачає розміщення майданчика зі сценою, фонтану, дитячого майданчика з атракціонами, а також велосипедних доріжок, тиру, картингу та інших різноманітних платформ для відпочинку нетішинців. Наталія Володимирівна зауважила, що вони готові взяти до уваги усі зауваження і пропозиції. Коментарів до проекту було чимало. Мешканці міста акцентували увагу на максимальному збереженні зелених насаджень, організації якісної системи поливу, розміщенні біотуалетів на території парку. Громадські активісти наголосили на будівництві бігової доріжки зі спеціальним сучасним покриттям вздовж обвідного каналу.

Проект по реконструкції проспекту Курчатова презентували представники ТОВ «Дельта-Інжиніринг». Після проведеного детального аналізу, вони врахували всі недоліки попереднього ескізу і побажання місцевої влади. Створення сучасного громадського простору, зручного місця для відпочинку та прогулянок, збереження зелених насаджень та висадка нових, сухий фонтан, клумби, павільйон для паління, місця для пам’ятників Тарасу Шевченку та Героям Майдану, перенесення «Казкового королівства» в парк культури та відпочинку – саме це має на меті оновлений проект. Обговорення реконструкції проспекту Курчатова проходило досить активно, багато суперечок виникло навколо перенесення дитячого майданчика. Одні – за, інші були категорично проти. Натомість проектанти наголосили, що в такому вигляді як майданчик зараз, він не вписується в загальну концепцію і є небезпечним, тому при перенесенні є більше шансів на його ремонт та реконструкцію. Тим паче він не так далеко переноситься (300-500 від основного місця).

Від мешканців міста також прозвучала пропозиція облагородити парк за гуртожитком №220, який потребує менше фінансових витрат. В свою чергу, представники влади наголосили, що реконструкція цього парку у 2017 році  планується першочергово. За словами першого заступника міського голови Євгена Юрчука там розчистять пішохідні доріжки, буде встановлене освітлення, а також комфортні зони для відпочинку батьків з дітьми.

До слова, питання фінансування цих проектів поки не стоїть, оскільки всі документи на стадії розробки.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради