Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Гендерна рівність - запорука розвинутого суспільства

04 лис 2017

Засідала координаційна рада


У середу, 1 листопада, під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося чергове засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. На засіданні обговорювались права та можливості жінки в суспільстві, гендерна рівність, зокрема, гендерне бюджетування, гендерне насильство та заслухали звіт про роботу служб з попередження насильства в сім’ї.

Члени комісії характеризували поняття гендеру та гендерної політики, розглядали гендерний показник серед працівників в освітніх організаціях, участь жінок і можливість їх самореалізації в суспільно-політичному житті та державну політику України стосовно гендерної рівності.

Під час практичних вправ у групах члени комісії відзначили, що гендерні відносини ґрунтуються на економічній, соціальній і політичній перевазі чоловіків. Діючі механізми та інструментарії забезпечення гендерної рівності в Україні досі залишаються недосконалими. Це не дозволяє значною мірою протидіяти гендерній нерівності, викорінити існуючі стереотипи щодо ролі жінок і чоловіків у суспільстві, а також у повному обсязі досягти цілей щодо створення умов для реалізації рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Так як гендерна рівність – це запорука розвинутого суспільства. Присутні на засіданні координаційної ради дійшли до висновку, що гендерні стереотипи закладаються під час виховання підростаючого покоління. Отож, постало завдання організовувати проведення спільних (діти, батьки, вчителі, спеціалісти психологічної служби) конференцій, нарад і семінарів для формування позитивного ставлення до рівноправ’я у сім’ї, відповідального батьківства, утворення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у сферах життєдіяльності суспільства, запобігання дискримінації за ознаками статі, запобігання насильству в сім’ї.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
 апарату виконавчого комітету міської ради