Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

"ВЕРНІСАЖ. ЕнергоФест" відгримів: три дні музики, драйву та незабутніх вражень

21 вер 2017

Другий рік поспіль вінцем святкування Дня міста є Міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців естрадної пісні «ВЕРНІСАЖ. ЕнергоФест».
14-16 вересня авторитетний пісенний конкурс зібрав 114 талановитих солістів та 17 вокальних колективів із 15 областей України і 6 країн світу, а саме з Латвії, Білорусії, Грузії, Литви, Молдови та Румунії. Конкурсанти змагалися у п’ятьох вікових категоріях. У групі А (учасники від 7 до 9 років), у групі B (10-12 років), у групі С (виконавці віком від 13 до 15 років), у групі D (конкурсанти від 16 до 20 років), також була категорія малих вокальних форм.
Цьогоріч зросла не лише кількість учасників, але й неабияк розширився зірковий склад журі. Головою журі була незмінна Наталія Коваль – директор популярного Міжнародного фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина» (м. Новоярівськ), окрім відомих заслужених артистів та діячів культури і мистецтва, співаків Сергія Юрченка, Ігора Білика, Юлії Сидорук, Лариси Довят, Ірми Гвінашвілі, склад журі поповнили викладач вокалу, експерт Діана Бержанскиене (Литва), викладач вокалу вищої категорії Людмила Ложкина (Молдова), музичний супервайзер Олег Лисій (Україна) та поет, співак, заслужений артист естрадного мистецтва України Іван Пилипець (Україна).
Окрім насиченої конкурсної програми протягом трьох фестивальних днів, учасників та гостей масштабного музичного дійства чекало багато приємних сюрпризів та несподіванок – екскурсії по нашому гостинному місту, а також в прекрасне містечко Острог зі старовинною історією, яку проводили працівники «Агенції місцевого розвитку», квест для учасників фесту під назвою «Вулицями енергійного міста», організаторами якого виступила ГО «Успішна молодь Нетішина», майстер класи від зіркового журі Олега Лисія та популярного в Україні співака, автора та виконавця, фіналіста шоу «Україна має талант 4» та супер-фіналіста шоу «Х-фактор 3» Євгена Літвінковича.
16 вересня на День міста на головній площі Нетішина відбувся гала-концерт і нагородження учасників пісенного конкурсу. Цьогоріч організатори фестивалю вручали два Гран-прі – талановитій і неймовірно щирій солістці з Білої Церкви Мар’яні Щербак (вікова категорія D) та яскравому Народному художньому колективу-гурту «Щебетушки» з Миколаєва. Диплом I ступеня отримало 14 конкурсантів, 2 місце здобуло 16 учасників, 3 місце – у 19 конкурсантів. Переможці, дипломанти і усі учасники музичного дійства отримали від організаційного комітету та партнерів Почесні грамоти та кубки, сувенірні подарунки та грошові премії.
Швидко пролетіли три дні музики, драйву та незабутніх вражень на Міжнародному фестивалі-конкурсі молодих виконавців естрадної пісні та енергійна молодь з різних куточків України, із-за кордону готується та з нетерпінням чекає наступного III «Енергофесту», щоб знову стати частиною авторитетного мистецького заходу, який щороку підкорює нові кордони та віднаходить самобутні таланти.
P.S Нагадаємо, що другий рік поспіль амбітні плани мистецької родини Дьячиних, які стали ініціаторами яскравого фестивалю підтримує Нетішинська міська рада, ДП НАЕК «Енергоатом», Хмельницька АЕС, ГО «Українське ядерне товариство», депутат Хмельницької обласної ради Олександр Миклуш, голова правління ТОВ «Атоммонтажсервіс» Сергій Вознюк, засновник групи компаній «Смарт Бау» Олександр Гусарук, ПП «ТЕХНОМАРКЕТ», Будинок дитячої творчості, КЗ «Палац культури міста Нетішина» та багато небайдужих людей, для яких важливий розвиток рідного міста. Ініціативна команда організаторів, спонсорів, партнерів, волонтерів постаралась на славу – продовженню бути!

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ

апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради