Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Вдалий вибір професії – шлях до успіху в житті

19 жов 2017

Правильний вибір професії – важливий крок у житті кожного випускника. Багато старшокласників уже визначилися ким хочуть стати у майбутньому, але є й такі, хто стоїть на роздоріжжі. Саме для них міський центр зайнятості спільно з управлінням освіти Нетішинської міської ради щороку восени організовують «Ярмарок професій». 

У вівторок, 17 жовтня, профорієнтаційний захід зібрав у великій залі Палацу культури близько 500 учнів 9-11 класів шкіл нашого міста. Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку. Представники вищих та професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької та Рівненської областей за допомогою відеопрезентації мали змогу розповісти про свій навчальний заклад, умови вступу, пріоритетні напрямки підготовки майбутніх спеціалістів, професії та спеціальності за якими здійснюється навчання, матеріально-технічне забезпечення. Серед них – Нетішинський професійний ліцей, Шепетівське медичне училище, Хмельницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ, Кам’янець-Подільський коледж Подільського державного аграрно-технічного університету, Хмельницький політехнічний коледж, Хмельницький університет економіки і підприємництва, Національна академія державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, Хмельницький національний університет, Хмельницький інститут Міжрегіональної Академії управління персоналом.

По завершенню презентацій  майбутні абітурієнти мали можливість особисто поспілкуватися із представниками навчальних закладів, отримати кваліфіковані відповіді на запитання. Участь в «Ярмарку професій» сьогодні, в   перспективі – усвідомлений вибір фаху з урахуванням побажань, можливостей та реальних потреб ринку праці. За словами учасників профорієнтаційного заходу «Ярмарок професій» допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради