Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«Благоустрій» – візитна картка нашого міста

24 жов 2017

Продовжуємо рубрику «Знайомство з посадовцем»


Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота в місті – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Це показник рівня міста у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування. 

Відповідно до рішення 67-ї сесії Нетішинської міської ради VІ скликання  від 23 грудня 2014 року у нашому місті було створене комунальне підприємство «Благоустрій». На сьогоднішній день штат підприємства налічує 170 працівників та успішно функціонують дільниця по обслуговуванню електромереж, дільниця по експлуатації та ремонту доріг, транспортний відділ, дільниця по ремонту об’єктів благоустрою міста, дільниця по озелененню та прибиранню території. Очолює колектив досвідчений керівник, професіонал Віктор Кондрацький. Віктор Антонович у 2000-х роках працював головним інженером КП НМР «ЖКО», пізніше головним інженером КП НМР «Благоустрій», тому добре знає специфіку діяльності підприємства та проблеми, над якими потрібно плідно працювати.

Головні напрямки роботи «Благоустрою» – здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання території міста Нетішин у належному стані, його санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування, а також природних ландшафтів, виконання комплексу робіт з улаштування (відновлення) покриття доріг і тротуарів, озеленення, забезпечення зовнішнього освітлення, встановлення малих архітектурних форм, утримання в належному стані вулично-дорожньої мережі території міста, обслуговування, поточний та капітальний ремонт об’єктів благоустрою, ручне та механізоване прибирання території міста, виконання робіт з підготовки міста до проведення свят, організація місць відпочинку для населення. Окрім того, комунальне підприємство заробляє кошти шляхом надання платних послуг, зокрема, серед нетішинців неабияким попитом користується оренда автобусів та автогідропідіймача АГП-22. У своїй роботі комунальники залучають близько 38 одиниць техніки, цьогоріч були закуплені машина для розмітки доріг, спеціальний автомобіль марки KRAZ-63221, який чиститиме дороги міста відвалом, посипатиме дороги піском, підмітатиме сніг та пісок, мікроавтобус марки Ford Transit N2 V363 Jumbo MiniBus R460 на 17 пасажирських місць для міжміських перевезень дітей на конкурси та змагання. Звичайно, як і кожне підприємство «Благоустрій» має певні проблеми. «Великі об’єми роботи потребують більшого людського ресурсу, спецтехніки та обладнання, проте розвиток – це постійний процес, над яким ми працюємо», – зауважує керівник Віктор Кондрацький.

Наразі працівники КП НМР «Благоустрій» прибирають осіннє листя на території міста, готують спеціальну техніку до зимового періоду, у жовтні проведений поточний ремонт доріг та тротуарів на вулиці Набережна, Варшавська та Миру, піщано-соляна суміш завезена на мости та внутрішньо-дворові території. Йде робота над новими проектами та готується план заходів на 2018 рік. Окрім того, комунальним підприємством замовлена розробка схеми організації дорожнього руху в місті Нетішин у КП НМР «БТІ», що дозволить упорядкувати рух автотранспорту та пасажирів, встановити необхідні знаки, пішохідні переходи, зупинки і автостоянки.

 «Благострій» одне з найуспішніших у нашому місті комунальних підприємств, працівники разом з директором відповідально виконують доручені міською радою завдання, шукають ефективні напрями свого розвитку та впроваджують нові заходи з поліпшення благоустрою міста.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради