Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

28-ма річниця виведення військ з Афганістану: нетішинці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

16 лют 2017

Не одним сивим пасмом закосичена дата – 15 лютого. 28 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли більше 150 тисяч військовослужбовців. Були серед них і наші земляки, у родини яких ця кривава війна принесла чорні звістки про смерть сина, батька, брата.

В середу, 15 лютого, у Нетішині відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ої річниці виведення військ з території Афганістану. Біля пам’ятного знаку полеглим у локальних війнах на території інших держав зібралися воїни-афганці, представники місцевої влади, учасники АТО, учнівська молодь і усі небайдужі мешканці міста, аби вшанувати пам'ять, тих, хто не повернувся з чужої країни, і водночас віддати шану живим.

Слова щирої вдячності за виконання подвигу бійцям та їх родинам висловив міський голова Олександр Супрунюк. У своєму виступі він зазначив: «Ви з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся з «гарячих» точок планети» і побажав усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя та миру.

За сумлінну службу, мужність, відданість територіальній громаді міста, активну громадянську позицію очільник міста нагородив відзнакою виконавчого комітету міської ради нагрудним знаком «За честь і мужність» голову Нетішинської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Василя Пундика, почесного голову Валерія Шеліванова, а також членів спілки Олега Махмета та В’ячеслава Підгородецького. Хвилиною мовчання вшановували пам’ять земляків, яким не судилося повернутися до рідних домівок та усіх інших побратимів-українців.

Також перед присутніми виступили голова та почесний голова міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Василь Пундик та Валерій Шеліванов. Вони подякували місцевій владі і управлінню соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради за підтримку і допомогу, та закликали усіх присутніх помолитися за тих, хто не повернувся з далеких гір Афганістану, хто в мирний час помер від хвороб, згадати тих хлопців, які загинули на сході захищаючи кордони та Незалежність України, адже ветерани-афганці як тоді, так і зараз не можуть стояти осторонь жахливої війни.

Мітинг завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку полеглим у локальних війнах на території інших держав.

Відділ з організаційних питань,
зв’язків з ГО та ЗМІ виконавчого комітету міської ради