Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Мистецька школа "Нетішинська художня школа"

Вперше художня школа відчинила свої двері для дітей міста 10 жовтня 1989 року. Відтоді спливло майже 35 років. І сьогодні імена талановитих та обдарованих учнів та викладачів  Нетішинської художньої школи добре відомі далеко за її межами . Педагогічний колектив – це ініціативні, закохані у свою справу фахівці, які впевнено крокують  вперед до наміченої мети – розвитку у своїх вихованців творчих здібностей, прищеплення високого художнього смаку, збагачення їхнього духовного світу. У 2024 році заклад святкуватиме 35-річний ювілей. За період діяльності художньої школи свідоцтва про її закінчення отримали 1102 випускники, з яких 140 – продовжили навчання у вищих навчальних закладах мистецького спрямування. 21 випускник художньої школи здобув професію митця і у різні періоди працювали та продовжують працювати в рідній альма-матер викладачами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

В школі здійснюється навчання на двох відділеннях – художньо-графічному та декоративно-ужитковому, в межах якого функціонують класи «Лозоплетіння», «Дизайну одягу», «Вишивки та бісерування», а з 1 вересня 2023/2024 навчального року було успішно відкрито клас «Декоративного розпису». У 2020/2021 навчальному році відповідно до реформи мистецької освіти в художній школі розпочато навчання на елементарному підрівні (загального спрямування - 4 роки навчання) з поступовим переведенням учнів до базового підрівня (професійного спрямування  - 5 років навчання). Вони мають стати основою подальшого росту та процвітання школи, яка займає провідні позиції в області та за її межами. Красномовним свідченням педагогічних успіхів колективу школи є перемоги учнів та викладачів в  обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, виставках та мистецьких проєктах. 

Повна адреса школи: Мистецька школа «Нетішинська художня школа», вул.Чорновола, 4, м.Нетішин Шепетівського району Хмельницької області , 30100

Телефони школи: (03842) 9-14-40; (03842) 9-14-60

E-mail: psmnz_hud_school@ukr.net

Посилання на сайт (сторінка у фейсбуці) – https://www.facebook.com/groups/7054680524544251/?ref=share_group_link