Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинців запрошують взяти участь у форумі

21 лют 2017

 «Нове життя атомоградів. розвиток зеленого підприємництва в Україні»

Атомна енергетика займає чільне місце в енергетичному міксі України. Атомні станції виробляють близько 52% української електроенергії. П’ять міст, що були створені для обслуговування потреб атомних станцій є центрами концентрації унікальних інженерних та наукових кадрів України, які мають величезний потенціал розвитку. Але що станеться, коли АЕС закриються? Яке майбутнє очікує міста-супутники атомних станцій?

4-5 березня 2017 року в м.Славутичі ми зберемо представників 5 міст-атомників, щоб поговорити про майбутнє. Представники українського, німецького та шведського зеленого підприємництва, громадських організацій, науковці та представники місцевої влади поділяться досвідом, ідеями та сучасними напрямками розвитку економіки в моноіндустріальних містах та допоможуть містам-супутникам почати формувати їх подальшу стратегію розвитку в сучасному світі.


Оскільки історично ці міста є містами енергетиків та інженерів, саме розвиток зелених енергетичних технологій та інноваційних, наукоємних бізнесів може стати одним з пріоритетних напрямків їх розвитку. Тема швецького досвіду також не є випадковою, адже залучена до організації конференції команда випускників програми Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина “Молодь Змінить Україну” у 2016 році вивчала в Швеції досвід успішної пост-індустріальної трансформації шведських міст. Тепер ця команда ділиться досвідом з українськими містами.


До участі запрошуються науковці, представники місцевих бізнесів, муніципалітетів, атомних станцій та громадських організацій. Організатори покривають витрати на дорогу та харчування під час події.

Реєстрація на подію за лінком https://goo.gl/forms/5eIDrINI9vuk0lh72

Учасники будуть відібрані на конкурсній основі. З питань участі та партнерства звертайтеся: Трутень Ольга 0638043302, olha@greencubator.info. З питань розміщення у місті Славутичі звертайтеся: Старовойтова Арина 0509009474, starovojtova888@gmail.com
Організатором події є мережа енергетичних інновацій Greencubator www.greencubator.info. Головними партнерами події є Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні, Фонд Конрада Аденауера http://www.kas.de/ukraine/ukr/ та Благодійний Фонд Богдана Гаврилишина www.bhfoundation.com.ua. Подія проходитиме за підтримки КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради.