Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Фінансове управління виконавчого комітету міської ради інформує

10 лис 2015

Відповідно до Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» на сайті Є-Дата бажаючі можуть простежити всі виплати Держказначейства, установ, підприємств та організацій, що розпоряджаються публічними коштами.

Є-Дата (http://e-data.gov.ua/) – це офіційний державний інформаційний портал у мережі Інтернет, який розпочав свою роботу з 15 вересня 2015 року та на якому оприлюднюється інформація про використання коштів державного та місцевих бюджетів, кредитних ресурсів, наданих під державні та місцеві гарантії, кошти Нацбанку і держбанків, Держцільових фондів, Пенсійного фонду та фондів загальнообов’язкового державного соцстрахування, кошти державних і комунальних підприємств та реалізується ідея прозорого бюджету.

Портал складається з двох основних компонентів: 1) модуля «Використання публічних коштів», на якому будуть оприлюднюватись транзакції Казначейства та звіти про використання публічних коштів; 2) модуля «Прозорий бюджет», на якому відображатиметься інформація щодо прозорості бюджетних процедур та працюватимуть інструменти аналізу та контролю бюджету громадянами.

Наступним етапом запуску порталу став листопад 2015 року, коли на порталі оновлюється інформація про використання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів, державного соціального страхування та Пенсійного фонду. З січня 2016 року Уряд планує розпочати публікацію про використання коштів підприємств державної та комунальної власності, а з серпня 2016-го – інтегрувати до порталу Інформаційно-аналітичну систему «Прозорий бюджет».

Єдиний веб-портал використання публічних коштів створений з метою запобігання корупції через радикальне збільшення прозорості використання коштів, а також з метою донесення до громадян бюджетної інформації у зручному та зрозумілому вигляді.