Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До уваги суб’єктів господарювання!

12 жов 2015

Інформуємо, що 4 вересня 2015 р. відбулось загальне засідання Ради експортерів та інвесторів при МЗС України під головуванням Міністра закордонних справ України, Голови Ради П.А.Клімкіна.

У заході взяли участь понад 90 представників провідних об’єднань бізнесу та українських експортоорієнтованих підприємств, зокрема, АТ «Мотор Січ», ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання ім. М.В.Фрунзе», ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», АТ «Харківський тракторний завод», ПАТ «АвтоКрАЗ» та інші.

Перед учасниками засідання виступили Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Г.Зубко, Міністр аграрної політики та продовольства України О.М.Павленко, Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торговий представник України Н.Я.Микольська.

Під час засідання було презентовано новий чіткий алгоритм взаємодії Міністерства з вітчизняним та іноземним бізнесом з використанням механізму консультативно-дорадчого органу при МЗС - Ради експортерів та інвесторів (РЕІ).  

Одним з ключових елементів зазначеного алгоритму є активне використання створеного МЗС окремого веб-ресурсу РЕІ (http://rei.mfa.gov.ua), який виконуватиме функцію агрегатора економічної і ділової інформації українських дипломатичних установ, та стане додатковим ефективним механізмом просування продукції українських виробників на закордонні ринки.

Головним завданням англомовної версії зазначеного веб-порталу є, насамперед, популяризація експортного та інвестиційного потенціалу нашої держави та окремих регіонів України серед іноземної аудиторії, а також відкритий і зручний доступ до комерційних пропозицій експортоорієнтованих компаній.

Враховуючи вищезазначене, просимо активно використовувати веб-ресурс РЕІ у поточній роботі на зовнішньоекономічному напрямі. Рекомендації щодо підготовки та оформлення комерційних і інвестиційних пропозицій знаходяться на сайті РЕІ за адресою: http://rei.mfa.gov.ua/ua/foreign-business/company-offers.

Просимо також, у разі наявності, надіслати відповідні інформаційні та позиційні матеріали щодо інвестиційного та експортного потенціалу (англійською мовою) для можливого наповнення відповідних розділів веб-сайту РЕІ на електронну адресу виконавчого комітету Нетішинської міської ради: miskrada@netishynrada.dov.ua.