Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Із сесійної зали

08 чер 2017

У п’ятницю, 2 червня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулося засідання 28-ї сесії Нетішинської міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було близько 100, заслухали представників громадськості і депутатів.

Голова громадської організації із захисту прав інвалідів «Фенікс» Олена Токар звернулась до місцевої влади з проханням щодо забезпечення людей з обмеженими можливостями засобами гігієни, як пише закон. Громадська активістка Галина Ніщакова подякувала представникам місцевої влади за порядок на кладовищі і виділений транспорт на провідну неділю. Однак, нетішинка звернула увагу присутніх на те, що необхідно поставити бочку з водою і по можливості капличку. У свою чергу, очільник міста зазначив – незважаючи на те, що нове кладовище не знаходиться на балансі міста, наразі це питання знаходиться на постійному контролі. Олександр Супрунюк наголосив, що 7 червня відбудеться зустріч із громадськістю та представниками ХАЕС щодо подальших кроків вирішення питання як взяти цвинтар на баланс міста.

Депутат Юрій Камозін (фракція «Самооборона») запропонував колегам зіграти товариський футбольний матч із депутатами Славутської міської ради, які вже мають власну футбольну команду. Валентина Щукла, голова фракції «Воля» озвучила заяву, що на всеукраїнському рівні їх партія об’єдналася з «Рухом нових сил», лідером якої є Міхеіл Саакашвілі. Відтепер фракція «Воля» у Нетішинській міській раді змінює назву на «Воля. Рух нових сил». 

Щодо депутатських запитів, депутат Олена Матросова (фракція «Самооборона») зважаючи на виступ Олени Токар на початку пленарного засідання, запропонувала начальнику управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради подати запит на 200 тисяч гривень для придбання памперсів людям з обмеженими можливостями, тоді як міський голова зустрічно запропонував надати інформацію про потреби усіх інвалідів. Юрій Камозін (фракція «Самооборона») ініціював виділити кошти на зовнішнє освітлення у старій частині міста, адже його відсутність особливо небезпечне для руху автотранспорту біля перехрестя по вул. Снігурі-Солов’ївська. Сергій Степанюк (БПП «Солідарність») подав запит щодо встановлення сміттєвих баків біля кладовища та повідомив присутніх про вкрай небезпечну ситуацію, яка пов’язана із зсувом ґрунту на обвідному каналі. У запиті Олександра Марчука, голови ВО «Свобода» виносилась пропозиція – у зв’язку із звітом очільника міста, який відбудеться 5 липня, прозвітувати про результати своєї роботи і заступників міського голови.

Одним з перших місцеві обранці прийняли рішення «Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради щодо розгляду безпідставних звинувачень на адресу секретаря Нетішинської міської ради Хоменко О.В. з боку депутатів фракції «Нетішинська самооборона – народний контроль» у Нетішинській міській раді та їхніх помічників-консультантів». Окрім того, депутатський корпус передбачив 1 327, 0 тисяч гривень для закупки 70 світлодіодних лічильників потужністю 40 Вт, 357, 8 тисяч гривень – на капітальний ремонт ліфта по вул. Варшавській, 5. Також виділено 218,5 тисяч гривень на лікування хворих цукровим діабетом, 135, 5 тисяч гривень для матеріальної допомоги мешканцям міста, які опинилися в складних життєвих обставинах та на лікування, для матеріальної допомоги почесним донорам. Депутати внесли зміни до рішення 20-ї сесії НМР VII скликання від 25 листопада 2016 року №20/1036 «Про програму розвитку КП НМР «Агенція місцевого розвитку» на 2017 рік» та додатково виділили кошти у сумі 64 819 гривень для придбання та установки системи відеотрансляції у приміщенні ХАБу.

Більше 60 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради