Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині школярам розповіли про бій під Крутами

01 лют 2017

29-го січня в Україні відзначається День пам’яті героїв Крут. У далекому 1918 році відбувся бій під станцією Крути, що став символом боротьби українського народу за свободу і незалежність. Відвага та самопожертва трьох сотень військових курсантів, студентів, гімназистів проти кількатисячної більшовицької армії стали справжнім прикладом для наступних поколінь.

Цьогоріч до 99-ї річниці бою під Крутами для школярів нашого міста був проведений урок патріотичного виховання. У малій залі Палацу культури дітям розповіли про події під Крутами та про те, як студенти Української Народної Республіки захищали незалежність своєї держави. У виконанні народного аматорського ансамблю народної пісні «Горлиця» звучали українські пісні. Під час заходу пам'ять загиблих у бою під Крутами присутні вшанували хвилиною мовчання. Також учням був продемонстрований документальний фільм «Крути. Молода кров» з серії «Україна: забута історія». Історична реконструкція в сучасному форматі покликана виховати у підлітків почуття патріотизму, любов до рідної землі і гордість за величний український народ.

Пам’ять Крут б’є в наші серця, трагічна загибель юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю у боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради