Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині пройшло тактико-спеціальне навчання щодо дій в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій

16 лют 2017

Відповідно до Плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків на території міста Нетішин, сьогодні, 16 лютого, на березі річки Горинь відбулися тактико-спеціальні навчання щодо дій органів управління та підрозділів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту місті Нетішин у разі загрози та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру.

Основною метою навчань була координація діяльності органів виконавчої влади, служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту в умовах пропуску льодоходу, повені і паводку на території міста Нетішин. Перший заступник міського голови Євген Юрчук  особисто проконтролював командно-штабні навчання щодо підготовки пропуску льодоходу, які проходили в районі старого млина.

До навчання залучались: підрозділи 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, медицина катастроф, енергетики, комунальні та інші служби міста.

Тактико-спеціальне навчання проходило у кілька етапів: відпрацьовувалися рівень готовності ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Нетішин до дій при попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах пропуску льодоходу, повені і паводку на території міста, а також реальність планування заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з життєзабезпеченням населення; здійснено показ прийомів та способів ведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт 3 ДПРЗ та інших служб цивільного захисту міста Нетішин під час надзвичайних ситуацій та подій пов’язаних з паводками, повенями та льодоходом. Службам взаємодії вдалося відпрацювати усі можливі найскладніші варіанти розвитку надзвичайної ситуації та змоделювати алгоритм спільних дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Усі питання, зазначені у плані тактико-спеціального навчання, були відпрацьовані у повному обсязі.

3-й державний пожежно-рятувальний загін