Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Всесвітній день лісів юні лісівники Нетішина розпочали заходи всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»

23 бер 2017

Всесвітній день лісів відзначається 21 березня не випадково, саме цей весняний період є сприятливим для посадки та росту дерев, та за традицією вважається першим днем весни й символом нового життя. Саме у цей день стартує і всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», до якої активно долучаються юні лісівники Нетішина.

Метою Акції є не тільки теоретичне, а й практичне ознайомлення лісівниками і педагогами підростаючого покоління з процесом створення й вирощування лісів, також привчити неповнолітніх шанобливо ставитись до навколишньої природи, поважати та цінувати непросту й нелегку працю лісівників.
У зв’язку з ранньою весною, цього року посадка лісу почалась на кілька тижнів раніше. Нетішинські дорослі і юні лісівники, не гаючи дорогоцінного часу, взялися за відновлення лісу на зрубах та створення нових насаджень, тим самим збільшуючи площу зайнятої лісом території. Активно долучались до посадки лісових культур вихованці учнівського лісництва міського ЦТКУМ (керівник Біла А.М.), якими ще 16 березня було висаджено 0,3 га насадження в Нетішинському лісництві (квартал 2 відділ 4а).

Перед посадкою, приуроченою Всесвітньому дню лісів, лісничий А.П. Ткачук ознайомив дітей з лісівничими аспектами та особливостями створення лісів, а також провів інструктаж з безпеки праці та показав як за допомогою меча Колесова правильно висаджувати саджанці сосни звичайної. Діти охоче допомагали лісівникам – хлопці вправно орудували мечами Колесова, а дівчата - підносили садивний матеріал та садили саджанці. Найкраще відзначились юні лісівники Шомко Олег, Богданова Дар’я, Пилипчук Євген, Горюнова Юлія, Нікітчук Тетяна.
Вихованці учнівського лісництва завжди беруть активну участь у різноманітних акціях та конкурсах. В цьому році вирішили провести інвентаризацію й паспортизацію мурашників і встановити огорожі навколо них.
Для юних лісівників наставниками також проводяться теоретичні заняття, на яких їм розповідають про значення лісу в житті кожної людини, для довкілля та планети в цілому, ознайомлюють їх з правилами поведінки в лісі, правилами пожежної безпеки, відповідають допитливим на їх запитання.

Адже немає величнішого і світлішого на землі, як мелодія лісу!
І дійсно, що майбутнє лісу – у наших рука.

Аліна Біла, керівник гуртка ЦТКУМ