Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Три роки Олександра Супрунюка на посаді Нетішинського міського голови

29 чер 2017

5 липня очільник міста Олександр Супрунюк звітуватиме про результати своєї роботи за три роки перебування на посаді Нетішинського міського голови. Напередодні ми вирішили поспілкуватися з міським головою про підсумки минулого та про плани на майбутнє.

– Олександре Олексійовичу, ось і промайнуло три роки з того часу, коли нетішинці більшістю голосів обрали Вас на посаду міського голови. Якими виявились для вас ці роки?

Бути міським головою надзвичайно непросто, бо місто немов сім’я, кожен має свій характер, амбіції та потреби, і якщо не віднайти баланс – воно не буде повноцінно функціонувати. Відверто кажучи, думав, що за 3 роки зроблю більше, та на жаль, стара система управління настільки вкоренилась, що вдається зробити усе задумане лише наполовину. Окрім того, у нашій державі побутує така думка, якщо ти чиновник – ти автоматично є ворогом. Хочу наголосити, що влада – це не абсолют, це інструмент, тоді як громада є важелем впливу на прийняття важливих для міста рішень, а також на людей, які ці рішення приймають.

– Із чим було найважче справитися, а що вдавалося легко? Чим можете пишатися?

Напевно, найважче було «розгрібати» ті питання, які накопилися попередньо – ламати схеми, боротися із корупцією і небажанням окремих людей працювати на благо своєї громади. У першу чергу, було змінено керівників комунальних підприємств, розділено монополіста «ЖКО» за допомогою створення  комунального підприємства «Благоустрій», юридично оформлено пасовище в Солов’ї, юридично закріплені парки, зони відпочинку у місті, колосальну роботу зроблено щодо будівництва 10 садочка на Варшавській. За останні 3 роки кардинально покращилось матеріально-технічне забезпечення закладів освіти та культури. Налагоджена співпраця з керівництвом ВП «ХАЕС», Хмельницькою ОДА та обласною радою. Багато роботи зроблено у старій частині міста – водогін, ремонт будинку культури, дороги, спортивний майданчик. Важливий крок – закупівля 2 міських автобусів і цілодобовий рух маршруту «Нетішин-Кривин», оптимізовано роботу чиновницького апарату, зокрема, скорочені непотрібні підприємства і відділи виконавчого комітету міської ради, натомість створено «Агенцію місцевого розвитку», управління капітального будівництва виконавчого комітету міської ради, які є вкрай потрібними у Нетішині. Передача СМСЧ-4 в комунальну власність – один із найважчих викликів, але ми справилися з ним, і тепер КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішин» має гарні результати по області.

– Якими є Ваші підходи у кадровій політиці?

Безумовно, повинні працювати фахівці. Усі конкурси на заміщення вакантних посад проводяться відкрито. Відкритий конкурс дозволяє побачити підходи до роботи, бачення людей щодо шляхів вирішення тієї чи іншої проблеми, ініціативність та базові знання. Зокрема, 30% працівників виконавчого комітету – це нові люди, фахівці з новим баченням та підходами. Більшість залишились ті самі добросовісні працівники, які працюють багато років в органах місцевого самоврядування.

– Як Ви оцінюєте депутатський склад Нетішинської міської ради?

Всі ті рішення, які виносяться на розгляд депутатів під час постійних депутатських комісій та засідань сесій, не завжди приймаються легко. Звичайно, є протиріччя, жваві дискусії та обговорення, бо в кожного свій погляд, як треба вирішувати те чи інше питання, але разом з тим завжди вдається знаходити спільну думку. Можу сьогодні сказати, що більшість депутатів патріотичні по відношенню до свого міста, тому у більшості випадків приймають одноголосні рішення щодо його життя та розвитку.

– Що Ви вважаєте своїм головним досягненням на посаді міського голови?

Пишаюся тим, що сформувався хороший колектив відповідальних людей, до роботи залучаються молоді фахівці, перевиконується бюджет міста, покращується благоустрій Нетішина. Окрім того, у мене є важлива підтримка у Ненітшиснькій міській раді – політична сила «Воля». Задоволений роботою волонтерів, активістів, які усі роки допомогаються нашому місту розвиватися.

– Олександре Олексійовичу, у вас досить інтенсивний графік. Проте, окрім роботи ви знаходите час на громадську і благодійну діяльність, ініцюєте розробку різноманітних проектів розвитку Нетішина. Поділіться секретом, де берете енергію?

В мене склад характеру такий, та й маю досвід релазації різних бізнес-проектів, соціальних і благодійних заходів, тому для мене це не важко. Окрім того, дуже важливо організувати хорошу команду. Даю можливість підлеглим проявити себе. Якщо мені важко чи щось не вдається – у мене в кабінеті стоять портрети хлопців, які були на Майдані. Вони надихають не зупинятися на досягнутому.

 – Які плани ставите перед собою на майбутнє?

Однозначно, хочеться довести багато справ до завершення. У нас ще дуже багато роботи, а тому зупинятися не збираюся. Хочеться подякувати нетішинцям за довіру і підтримку.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради