Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині відзначили потрійне свято: День захисника України, Українського козацтва та Покрови Богородиці

18 жов 2017

Справжня феєрія українських барв, піднесене почуття патріотизму, щирі погляди, обрамлені силою єдності та небувала гордість, що ми українці – таким нетішинцям запам’ятались урочистості з нагоди Дня захисника України, що пройшли 14 жовтня у Палаці культури. Виступи почесних гостей, яскраві танцювальні номери творчих колективів міста, патріотичні пісні, подяки мужнім героям АТО і їх близьким – усе це мало місце у святковій програмі.

Урочистості розпочались хвилиною мовчання в знак пам’яті про загиблих героїв нашого часу, які віддали своє життя за Україну. До вітального слова запросили очільника міста Олександра Супрунюка, який подякував захисникам України за вірність своєму народу, мужність і героїзм та зазначив, що кожен з нас повинен пам’ятати про тих, хто боронить та захищає рідну землю від ворога.

Почесними грамотами виконавчого комітету Нетішинської міської ради та цінними подарунками цього дня були відзначені члени громадського формування з охорони громадського порядку НМГО «Нетішинський козацький полк Хмельниччини» Павло Залуцький і Тетяна Мельник. Відзнакою виконавчого комітету міської ради нагрудним знаком «За честь і мужність» міський голова нагородив дільничного офіцера поліції сектору превенції Нетішинського відділення поліції Віталія Бабійчука, який наразі знаходиться в зоні АТО, членів громадської організації «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» Олега Базана, Олександра Гуменюка, Івана Зарічного, Олександра Ковальчука, Станіслава Кулика, Сергія Маліновського, Артема Франковського, Олександра Шийка,  фельдшера-начальника медичного пункту військової частини 3043 Національної Гвардії України старшого прапорщика Руслана Білоуса, заступника начальника штабу військової частини 3043 капітана Артема Вовка, командира штурмового взводу Української Добровольчої Армії Василя Войцеховського, офіцера групи бойової та спеціальної підготовки військової частини 3043 капітана Артема Дудку, інспектора сектору реагування патрульної поліції Нетішинського відділення поліції Сергія Жогана, старшого інструктора взводу спеціального призначення військової частини 3043 прапорщика Романа Миклащука, учасників АТО Іллю Оголюка і Олександра Равського, старшого інструктора взводу спеціального призначення військової частини 3043 старшого сержанта Романа Сукача, командира окремої Єврейської роти Української Добровольчої Армії Максима Хоріва, інструктора взводу інженерно-технічного забезпечення та зв’язку старшого сержанта Андрія Бондарця. Власне на сцені під час урочистого заходу Андрій Бондарець запропонував руку і серце своїй дівчині, яка з радістю сказала коханому «так».

Генеральний директор ВП «ХАЕС» Микола Панащенко, заступник генерального директора з економіки та фінансів Альвіна Шестак та начальник Нетішинського відділення поліції Руслан Форсюк також звернулись до усіх присутніх з вітальними словами і відзначили грамотами своїх працівників, які ще донедавна мужньо боронили рідну державу. У той же день нетішинці  мали змогу насолодитися показовими виступами вихованців Школи бойового гопака «Сварог» та побачити виставку військової техніки, що була представлена на центральній площі міста. Ввечері, усі не байдужі взяли участь у молебні та смолоскипному марші, що пройшов центральною вулицею міста до площі перед КЗ «Палац культури міста Нетішин».

День захисника України – це ще один гарний привід вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України, військові традиції і перемоги нашого народу. Слава Україні! Героям Слава!  

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
 апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради