Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СВЯТО, ЩО ГУРТУЄ ПОКОЛІННЯ

11 тра 2017

Знову травень прийшов молодий,
І у пам’яті враз воскресає
Перемоги той день золотий:
Радість з болем – аж серце стискає.

Пам’ять, чуєш? Не зводь це усе
В традиційно хвилинні мовчання.
Розбуди наші душі! І все!
Розбентеж їх, аж до трепетання!

Кожного року аби гідно вшанувати подвиг українського народу, його внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловити повагу усім борцям проти нацизму 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Європі.

Урочистості, присвячені 72-й річниці перемоги над нацизмом пройшли 5 травня у великій залі Палацу культури. У віршах, вокальних та хореографічних номерах згадувались грізні події війни, яка змінила долю мільйонів людей, війни, яка навчила світ об'єднуватися в боротьбі проти імперських амбіцій. Захід розпочали учасники народного хору ветеранів війни та праці «Журавка» (керівник Лариса Живага, концертмейстер Володимир Трофімов). З вітальним словом до присутніх звернувся  міський голова Олександр Супрунюк. Очільник міста висловив ветеранам слова вдячності за безстрашність, витривалість і силу духу, що є зразком справжнього патріотизму та благородства і побажав їм міцного здоров'я, благополуччя і мирного неба над головою. З нагоди Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  почесними грамотами виконавчого комітету міської ради, цінними подарунками та квітами були відзначені члени Нетішинської міської організації ветеранів, а саме: Василь Головко, Олексій Дяченков, Орест Козак, Євдокія Лебідь, Дмитро Мельник, Володимир Мордик, Ніна Пилипчук, Надія Чубата і Галина Фурсяк.

Зі словами подяки виступили генеральний директор ВП «ХАЕС» Микола Панащенко і заступник голови правління ПАТ «УБ ХАЕС»  Олександр Степанюк. Вони подякували героям Другої світової війни за трудові подвиги, за перемогу, за безкорисливу працю та побажали їм пошани від молодого покоління і довгих років життя. Заступник голови Нетішинської міської організації ветеранів Микола Корінний привітав усіх з цим величним днем 72-ої річниці перемоги над фашизмом та наголосив на тому, що українці, нащадки великих героїв, чиї імена навіки вписані в історію України і світу. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих, котрі віддали життя за Україну у Другій світовій війні, Революції Гідності та на сході нашої держави. По закінченню офіційної частини концерт продовжили творчі колективи міста.

Напередодні Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги 35-ом членам Нетішинської міської організації ветеранів були вручені подарункові (продовольчі) набори.

З кожним роком стає все менше ветеранів, які кували Перемогу у найстрашнішій війні людства, пам'ять про цих людей ми пронесемо у своїх серцях через усе життя.

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради