Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Проведено перепризначення субсидій

17 лип 2017

Нормами діючого законодавства передбачено щорічне перепризначення субсидій з травня місяця всім одержувачам субсидій на наступний 12-ти місячний термін.

З 01 травня 2017 року, на підставі внесених 26 квітня 2017 року Урядом змін у Постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в Україні діє новий механізм обрахунку субсидій.

Відповідно до внесених змін, органами соціального захисту населення проводиться перепризначення субсидій на наступний рік та розрахунок її розміру окремо на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон. При розрахунку субсидії по новому Порядку враховуються доходи громадян за чотири квартали, що передують місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається субсидія. Виходячи з означеного, при призначенні субсидії з 1 травня 2017 року враховуються доходи за період з 1 квітня 2016 року по 31 березня 2017 року.

Упродовж червня 2017 року управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради здійснювався перерахунок субсидій на наступний період з 1 травня 2017 року по 30 вересня 2017 року. Кількість одержувачів субсидій, які підлягали автоматичному перерахунку, склала 2592 особи. Незважаючи на значний обсяг роботи, який необхідно було зробити працівникам відділу житлових субсидій, у червні 2017 року опрацьовані всі справи, які підлягали перерахунку, і по яких надійшли всі документи з коректними даними. За результатами опрацювання розраховано субсидію для 1919 осіб, що становить 74 % від загальної кількості справ, які підлягали призначенню без звернення громадян. Середній розмір призначеної субсидії у червні 2017 року склав 204,21 грн, тоді як в червні 2016 року він становив 107,14 грн. Нараховано за 1 півріччя 2017 року субсидій на суму 4191,4 тис. грн.

Для 193 одержувачів субсидій, що становить 7,4% від загальної кількості справ, які підлягали призначенню без звернення громадян, призупинено нарахування субсидій у зв’язку з наявністю простроченої понад два місяці заборгованості з оплати комунальних послуг.

Управлінням соціального захисту населення проінформовано таких осіб, що якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Відповідно до Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 року № 534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення» проведено виробниками/виконавцями послуг розрахунок сум невикористаних субсидій на оплату таких послуг.

По місту Нетішин розрахунок невикористаної суми субсидії проведено для домогосподарств, які користуються послугами електропостачання для індивідуального опалення, та споживачів, у яких наявні будинкові та квартирні прилади обліку теплової енергії, споживачів послуг постачання гарячої, холодної води та водовідведення.

Згідно акту, складеного Славутським РЕМ ПАТ «Хмельницькобленерго», загальний обсяг невикористаних сум субсидій, що підлягає поверненню до бюджету, становить 1164,5 тис.грн.

Згідно акту, складеного комунальним господарством ВП ХАЕС, загальний обсяг невикористаних сум субсидій складає 111,9 тис.грн.

Невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 150 кВт•г електричної енергії, перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачуватимуться через поштові відділення.

Станом на 1 липня 2017 року вартість 1 кВт електричної енергії, що відпускається населенню, яке проживає в 30 км АЕС, становить 63 копійки. Таким чином, еквівалент вартості 150 кВт електричної енергії складає 94,50 грн.

По місту Нетішин кількість одержувачів субсидій, які мають невикористані суми субсидії на електроопалення, склала 204 особи.

Управлінням соціального захисту населення для таких одержувачів субсидій направлено повідомлення про необхідність звернутися до 1 вересня 2017 року із заявою про повернення частини залишків невикористаних субсидій в Центр надання адміністративних послуг (пр.Курчатова 1/1).

Управління соціального захисту населення
виконавчого комітету міської ради