Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про рішення, прийняті комісією з питань захисту прав дитини у вересні 2017

13 вер 2017

На початку вересня 2017 року в приміщенні адмінбудинку відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Обов’язки головуючого виконувала Єльява Антоніна, начальник служби у справах дітей. На розгляд комісії було винесено 3 питання, останнє з яких містило 11 справ щодо захисту прав та інтересів дітей.

Зокрема, з позитивним результатом розглянуто  4 справи щодо надання дозволу на здійснення правочинів із житлом.

Розгляд питання щодо надання дозволу на реалізацію майна батька в рахунок погашення заборгованості по аліментах, перенесено на наступне засідання для подальшого його вивчення, оскільки у членів комісії виникли сумніви та запитання щодо існуючих ризиків.

Розглянуто 4 справи щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав. Щодо трьох батьків  члени комісії одностайно були на боці позбавлення. Розгляд двох інших справ перенесено на наступне засідання з метою належного повідомлення батьків та отримання інформації на запит служби у справах дітей.

            Члени комісії розглянули питання про виконання батьківських обов’язків батьками щодо двох малолітніх дітей. Хоча мати запевняла, що алкогольними  напоями не будуть зловживати і наведуть порядок в помешканні, було прийнято рішення про постановку дітей на облік служби у справах дітей як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Емоційно проходив розгляд питання про виконання одинокою матір’ю батьківських обов’язків щодо новонародженої дитини. Народження хлопчика для матері, якій нещодавно виповнилося 18 років, стало неочікуваним. Неодноразово вона залишала дитину на сторонніх осіб, не здійснювала належного догляду за сином. Жінка не готова свої молоді роки присвятити дитині. В процесі розгляду було запропоновано кілька варіантів вирішення питання щодо перебування дитини. Мати погодилася на  певний час влаштувати сина до Хмельницького будинку дитини, аби звикнутися з думкою, що вона уже мати і має брати на себе всю відповідальність за кровинку, якій вона дала життя. Дитину було взято на облік служби у справах дітей.

Антоніна Карназей, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей проаналізувала ситуацію щодо виконання батьками Законів України “Про освіту”, “Про охорону дитинства” в частині забезпечення прав малолітніх та неповнолітніх на здобуття освіти.

Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

За рішенням комісії питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Служба у справах дітей

виконавчого комітету міської ради