Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про повернення надміру виплачених соціальних виплат внутрішньо переміщеними особами

15 тра 2017
 Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року № 365 « Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам » управління соціального захисту населення виконавчого  комітету  Нетішинської міської ради здійснює контроль за проведенням виплати внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій та пільг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

З початку 2017 року мали місце випадки відсутності внутрішньо переміщених осіб на тимчасовому місці проживання терміном більше 60 днів . При цьому дані особи « забули» повідомити органи соціального захисту населення про тимчасову зміну місця проживання.

Хочемо звернути увагу на те, що це питання контролюється державними органами. Співставляються  дати перетину кордону, використовується інформація Держприкордонслужби України та інформація, отримана від Служби Безпеки України.

Унаслідок проведеного аналізу інформацій Держприкордонслужби України та від Служби Безпеки України під час виїзду та в’їзду на непідконтрольовану територію Донецької та Луганської областей, управлінням соціального захисту населення виконавчого  комітету  Нетішинської міської ради у 2017 році виявлено 12 випадків порушень отримання  щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово – комунальних послуг внутрішньо переміщеними  особами, які фактично не проживали у місті на  суму 39083,19 грн. П’ятеро осіб повернули надміру виплачені кошти допомоги на суму 15133,62 грн. З рештою громадян проводиться відповідна робота.

 Звертаємо увагу, що відповідальними спеціалістами управління буде і надалі контролюватись питання виплати щомісячної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово – комунальних послуг внутрішньо переміщеним  особам.

Також повідомляємо, що відповідно  до абзацу другого пункту 3 частини другої  статті 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 № 1706 – VII, у разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання, внутрішньо переміщена особа зобов’язана повідомити про  це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за місцем отримання довідки не пізніш як за три дні до дня від’їзду.