Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про дитячі справи в переддень нового навчального року.

29 сер 2017

Традиційно перед початком навчального року члени координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради на своєму серпневому засіданні акцентували увагу на проблемах, які вимагали координації діяльності усіх дотичний до дитячих питань.

Так на черверте засідання було винесено 5 питань. Засідання провела заступник голови ради Антоніна Єльява, начальник служби у справах дітей. Вона ж проінформувала членів ради про проведення в місті акції “Готуємо дітей до школи” на виконання заходів міських програми, які перебувають на контролі служби у справах дітей. Повідомила, що для придбання наборів шкільного приладдя виконавчий комітет виділив 7 тис.грн. для 35 дітей, які перебувають на обліку служби та для 6 школярів, чиї батьки загинули під час проведення АТО, а для придбання шкільної та спортивної форми для 42 учнів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 50 тис. грн.

Розглянули питання про організацію та проведення у місті Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок”. З метою недопущення появи школярів, які не навчаються і не працюють, не приступили до навчання першого вересня з вини батьків, було вирішено провести відповідні спільні цільові рейди, відвідати дітей, які можуть не розпочати навчання вчасно, провести відповідну профілактичну роботу з дітьми та батьками, надати відповідну допомогу родинам. На особливий контроль було взято дітей, які проживають у сімях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Окрім того, активно обговорили питання щодо пропаганди здорового способу життя в підлітковому середовищі. Представник ювенальної превенції Чесновський П.А. нагадав, що в першому півріччі 2017 року, до адміністративної відповідальності притягнуто 6 підлітків за куріння та вживання легкоалкогольних напоїв, що має насторожити як представників навчальних закладів, так і відповідних відділів та служб, виявлено 4 випадки продажу алкогольних напоїв дітям.

Спеціалісти служби у справах дітей Калабська А.В. та Ружицька О.В. проінформували про роботу служби у справах дітей щодо захисту житлових та майнових прав дітей. Проаналізували  ситуацію щодо того, як зберігається житло дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, чи перебувають вони на квартирному обліку. Так із 56 дітей даної категорії 24  мають житло на праві власності, яке надійно захищене. 11 дітей, які потребують покращення житлових умов, після 16-річного віку поставлені на квартирний облік.  Також зясували, що житлове питання є  найболючішим, для  дітей, які перебувають у складних життєвтх обставинах. Із 49 дітей лише 3 мають частку у квартирі, 13 дітей прибули в місто з інших сіл  та областей, тому помешкання знімають,  5 дітей проживають у гуртожитках, інші – в помешканні родичів.

Зважаючи на проблеми та реалії сьогодення на обговорення було винесено питання щодо вивчення проблем дитячого середовища у місті та дієвого впливу на нього. Представники навчальних закладів, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, міського центру зайнятості, поліції та лікарні, які входять до складу координаційної ради,  були одностайні, що підліткам та молоді потрібно допомогти правильно зорієнтуватися в житті, розставити пріоритети, навчитися вірити в себе, працювати над досягненням своєї мети, виховувати в собі позитивні  моральні якості, тощо.

 Служба у справах дітей
виконавчого комітету міської ради