Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: від проблемних питань до стратегії розвитку Нетішина

13 бер 2017

На черговій прес-конференції, яка відбулася у вівторок, 7 березня, міський голова Олександр Супрунюк разом із заступником Ольгою Бобіною розповіли місцевим журналістам своє бачення розвитку освітньої галузі, фізичної культури та спорту, соціальної підтримки учасників АТО, а також про стратегічний план розвитку Нетішина. Заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Бобіна доповіла, що на освітню галузь в місті виділяється достатня кількість коштів, впродовж останніх двох років пріоритетним завданням місцевої влади є поповнення матеріально-технічної бази навчальних закладів. Відтак, у минулому році, у зв’язку із недостатнім та застарілим оснащенням кабінетів фізики в ЗОШ I-III ступенів №1, №2, №4 та кабінету хімії НВК «ЗОШ I-II ступенів та ліцей» було виділено кошти на поповнення новим, необхідним для проведення лабораторних робіт обладнанням, в ЗОШ I-III ступенів №2 – оснащення для кабінету географії. Окрім того, керівниками загальноосвітніх навчальних закладів було визначено пріоритети на 2017 рік щодо оснащення навчальних кабінетів: ЗОШ №1, №4 – кабінету хімії, ЗОШ №2 – навчальні комп’ютерні комплекси та меблі для кабінету інформатики, НВК – комп’ютерне обладнання, інтерактивні дошки для кабінетів інформатики.

За словами Ольги Петрівни, владі не байдуже і здоров’я наших дітей. Зокрема, це стосується облаштування спортивних майданчиків у Нетішині. Так, у 2016 році із бюджету міста було виділено 199 тис. грн. на придбання тенісних столів (2), баскетбольних щитів (4) та проведення поточного ремонту спортивних майданчиків (10), які розташовані у мікрорайонах міста. Наголосила вона і на електронній петиції  щодо вимоги вирішити питання про проведення реконструкції спортивного майданчика по вул. Михайлова, що неподалік спорткомплексу, з використанням сучасних технологій, зауваживши, що варто розпочати модернізацію з інших мікрорайонів міста, де взагалі немає спортивних майданчиків.

Підтримав Ольгу Петрівну і міський голова. Олександр Олексійович зазначив, що нажаль, ініціативи, які йдуть від активної громадськості міста, залишається на рівні ідеї. Багато хто не розуміє, що для реалізації того чи іншого проекту потрібні експертизи, кошториси…

Порушив очільник міста і болюче питання – підтримку учасників АТО, зазначивши, що місцева влада надає атовцям набагато більше, ніж передбачено законодавством України, проте з деякими нетішинськими військовослужбовцями конструктивного діалогу не виходить. А тому, попросив окремих особистостей, не поширювати інформацію, яка не відповідає дійсності.

На прес-конференції не залишили поза увагою і стратегічні плани розвитку Нетішина. Олександр Олексійович оголосив журналістам про проведення 17 березня громадських обговорень проектів розвитку інфраструктури міста, а саме: проекту «Будівництво об’єкта міського парку культури та відпочинку в м. Нетішин Хмельницької області» та проекту «Реконструкція проспекту Курчатова в м. Нетішин Хмельницької області» . Також міський голова поінформував, що восени цього року можуть відбутися вибори об’єднаної територіальної громади, якщо будуть внесені відповідні зміни до законодавства України.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради