Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Позачергова сесія: прийнято рішення щодо поділу землі для будівництва повноцінного дитячого садка

07 кві 2017

У четвер, 30 березня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулася позачергова 25 сесія Нетішинської міської ради VII скликання, на якій було розглянуто 4 важливі питання.

Першим з питань порядку денного депутати розглянули та відреагували на заяву про дострокове припинення повноважень депутата Марії Бондюк (ВО «Свобода»).

Також було затверджено програму взаємодії регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області та Нетішинської міської ради щодо реалізації державної політики в сфері надання адміністративних послуг на 2017-2021 роки. Метою програми є відновлення роботи сервісного центру МВС у Нетішині громадянами міста, поліпшення умов отримання послуг, що надаються територіальним сервісним центром №6845 регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області з питань видачі та обміну посвідчення водія, реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі довідок про відсутність судимості, проведення огляду транспортних засобів для видачі свідоцтв про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів, створення сучасного якісного сервісу без корупції.

Окрім того, депутатський корпус прийняв рішення «Про внесення змін до бюджету міста на 2017 рік». Зокрема, передбачено 4 млн. грн. субвенції з обласного бюджету на проведення капітального ремонту частини будівлі головного корпусу «СМСЧ м. Нетішин», субвенції з державного бюджету у сумі 485 тис. грн. на відшкодування лікарських засобів для лікування окремих захворювань. Із загального фонду місцевого бюджету було виділено 239 тис. грн. на придбання наркотичних засобів (45 804, 30 грн.), ін’єкційних шприців (115 800 грн.), пристроїв для переливання крові (69 360 грн.), внутрішньовенних периферійних катеторів (8 124 грн.). Депутат Олександр Лобода вніс пропозицію про виділення  26 тис. грн. на поїздку народного театру-студії «Маски» (керівник Оксана Воропанова) КЗ «Палац культури міста Нетішин» на міжнародний фестиваль до Білорусії. Як повідомила, депутат, голова комісії постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, податкової та тарифної політики Марія Самохіна, для того, щоб виділити кошти необхідно бюджетний запит і відповідну програму. Тому ця пропозиція не була підтримана. Також на позачергову сесію виносилось питання щодо надання Нетішинській загальноосвітній школі I-III ступенів №4 згоди на поділ земельної ділянки, загальною площею 2,0917 га, задля того, щоб  найближчим часом побудувати там дошкільний навчальний заклад №10. Нагадаємо, що на сьогоднішній день на уже виділеній земельній ділянці може розміститись дитячий садок на 90 місць, оскільки, передбачається будівництво ДНЗ №10 на 120 місць (адже у майбутньому планується добудова двох енергоблоків ХАЕС), площа земельної ділянки є недостатньою під будівництво зазначеного об’єкту. Тому Обговорення даного питання у сесійній залі було неабияк жвавим. До присутніх звернулася голова Ради ЗОШ №4 Катерина Калмикова, вона запропонувала міській владі, як альтернативу, розглянути стадіон (поблизу пляжу), який колись був побудований для школи. Також перед депутатами виступила директор ЗОШ№4 Людмила Добровольска, яка повідомила, що була заздалегідь ознайомлена з цією справою. Вона наголосила, що дошкільний заклад на 90 місць не вирішить проблеми черги на місце у садок, проте відкладати рішення не варто, тому школа готова віддати 16 соток для майбутнього будівництва. Перший заступник міського голови Євген Юрчук і заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Бобіна, які вивчали це питання просили депутатів підтримати рішення про поділ земельної ділянки. Після довгих обговорень більшістю голосів було прийнято позитивне рішення.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради