Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Перспективи медицини в Нетішині

21 лют 2017

Відношення до охорони здоров’я в Україні змінюється. Здоров’я  розглядається як головний чинник і результат розвитку суспільства та важлива складова людського благополуччя. В усьому світі визнано, що інвестиції в охорону здоров’я мають неабияке значення для успішного політичного, соціального та економічного розвитку сучасного суспільства.

На засіданні 23-ї сесії Нетішинської міської ради VII скликання було затверджено «Програму поетапного покращення надання медичної допомоги населенню міста Нетішина та розвитку галузі охорони здоров’я на 2017-2020 роки».

Протягом 2017-2020 років передбачається здійснити комплекс заходів, спрямованих на:

  • покращення стану здоров’я усіх верств населення, зниження рівнів захворюваності, інвалідності, смертності;
  • продовження активної демографічної політики, охорони материнства і дитинства;
  • запровадження ефективної системи багатоканального фінансування, збільшення бюджетних фінансувань на охорону здоров’я;
  • оптимізацію організації медичної допомоги населенню;
  • забезпечення пільгових категорій населення ефективними та якісними лікарськими засобами, виробами медичного призначення;
  • розвиток галузі охорони здоров’я.

Затвердження такої програми дало змогу внести доповнення, пропозиції, які не передбачені законом. Наприклад, лікарів хвилює відсутність молодих кадрів, а в програмі передбачено забезпечення житлом молодих спеціалістів, котрі прийдуть на роботу у КМЗ НМР «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин».

Програма підготовлена з метою досягнення максимально можливого рівня здоров'я для всіх жителів м. Нетішина незалежно від їх віку, статі, соціального статусу.

Виконання Програми надасть можливість забезпечити матеріально-технічним оснащенням палати для дітей-інвалідів у дитячому соматичному відділенні стаціонару, придбати сучасне обладнання для облаштування кабінету орт оптики, транспортувати осіб з нирковою недостатністю на процедури гемодіалізу у спеціальні заклади, придбати спеціальні медикаменти, які необхідні для здійснення комплексної терапії при проведенні програмного гемодіалізу. Також забезпечити відділення анестезіології та інтенсивної терапії необхідними лікарськими препаратами для проведення тромболізису хворим на ішемічний інсульт та гострий інфаркт міокарда, закупити для хворих на цукровий діабет ІІ типу таблетовані цукрознижувальні препарати, щорічно проводити туберкулінодіагностику серед дитячого населення, підлітків, тубконтактних осіб та осіб, що мають віраж туберкулінової проби та ВІЛ-інфікованих. Згідно Програми  у КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішина буде проводитись 100% обстеження на ВІЛ-інфекцію хворих на туберкульоз, поетапно придбається медичне обладнання для відділення функціональної діагностики, хірургічного та інших відділень закладу. Акушерсько-гінекологічне відділення забезпечать препаратами для надання невідкладної допомоги при масивних акушерських крововтрата. Крім того, виконання Програми дозволить забезпечити діяльність служби репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, населення міста, у разі амбулаторного лікування лікарськими засобами, які відпускаються за рецептами лікаря безоплатно або на пільгових умовах, ветеранів війни та осіб, прирівняних до них, учасників бойових дій та АТО слуховими апаратами та зубопротезуванням на пільговій основі, учасників АТО та визнаних учасників бойових дій бланками (сертифікатами) для проходження медичного огляду, облаштування палат для лікування ветеранів війни та учасників бойових дій у відділеннях стаціонару, розроблення та видача карток імунізації, формування груп на базі плавального басейну ВП «ХАЕС» для дітей та молоді з індивідуальними потребами та проведення з ними фізкультурно-спортивної реабілітації, виплату одноразової матеріальної допомоги почесним донорам міста Нетішин до Всесвітнього дня донора, функціонування кабінету «Довіра» та проведення поточних та капітальних ремонтів будівель та споруд медичного закладу.

Фінансове забезпечення реалізації Програми буде здійснюватись за рахунок коштів міського бюджету, а також інших коштів, не заборонених законодавством України.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради