Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нотатки з чергової сесії…

05 тра 2017

У п’ятницю, 28 квітня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулася чергова 26 сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було близько 140, заслухали представників громадськості і депутатів. Нетішинка, що мешкає по вул. Снігурі, 37 звернулась до місцевої влади з проханням допомогти вирішити її проблему. За словами жінки, поруч з її земельною ділянкою сільськогосподарського призначення іншим мешканцям виділили землю таким чином, що неможливо заїхати на власне угіддя ні трактором, ні комбайном.

Слово взяв очільник міста, він повідомив присутнім жахливу звістку – депутат від БПП «Солідарність» Леонід Онофрійчук важкохворий і потребує дороговартісного лікування. Секретар міської ради Олена Хоменко звернулася до міського голови з проханням ініціювати створення тимчасової депутатської комісії для розгляду безпідставних звинувачень адресованих їй з боку депутатів «Самооборони» та їх помічників. Голова фракції «Нетішинська Самооброна» Юрій Камозін цікавився питанням щодо недостатньої поінформованості громади про презентацію проекту «Внесення змін до Детального плану частини території промислової зони м. Нетішин», а також просив прокоментувати ситуацію з судовою тяганиною з ЦНАПом. Депутат від фракції «УКРОП» Олександр Лобода звернув увагу головуючого і колег по депутатському корпусу на підрядників, які виконують ремонті роботи у Нетішині. Як зазначив пан Олександр, вони на його думку є сумнівними, адже мають низькі рейтинги. Міський  голова зауважив, що на сьогоднішній день усі підрядники залучаються виключно через систему «Прозоро».

Щодо депутатських запитів, депутат Юрій Мирончук (фракція «УКРОП») запропонував внести зміни до бюджету і виділити кошти на нову електромережу по вул. Промисловій («Піонерка»), депутат Юрій Камозін (фракція «Самооборона») подав 2 запити. У першому він пропонував запровадити електронне голосування за проекти громадського бюджету, у другому – ініціював забезпечити відеотрансляцію засідань постійних депутатських комісій. У запиті Олександра Лободи (фракція «УКРОП») виносилась пропозиція замість асфальту, під час поточного і капітального ремонту використовувати бруківку. Усі запити, окрім останнього депутати підтримали.

Одним з перших місцеві обранці прийняли рішення «Про співфінансування інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку». Прийнято рішення про порядок відшкодування з бюджету міста частини відсотків за кредитами, залученими фізичними особами, ОСББ, ЖБК на впровадження енергозберігаючих заходів.

«Гаряча» дискусія між депутатами зав’язалася під час обговорення проекту рішення щодо затвердження містобудівної документації «Внесення змін до Детального плану частини території промислової зони м. Нетішин». Спірне питання після жвавого обговорення більшістю голосів було підтримано.

Окрім того, депутатський корпус передбачив 5 млн. 800 тис. грн. на заробітну плату та нарахування на заробітну плату працівникам КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішин», 147 975 тис. грн. на капітальний ремонт будівлі ЗОШ №4, 380 тис. грн. – на оздоровлення дітей в літній період, 119 тис. грн. передбачено на ПКД з реконструкції проспекту Курчатова, а також 56 тис. грн. на ПКД з реконструкції системи поливу на проспекті Курчатова та інше.

Депутати затвердили перелік об’єктів, які фінансуються у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Близько 100 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. «Гаряче» обговорювалися питання, що стосується земельної ділянки, на яку претендує одразу дві особи – учасник АТО та жінка-військовослужбовець військової частини 3043. Після довгих дискусій депутатів, фахівців виконкому компромісного рішення присутні так і не знайшли, і в результаті місцевими обранцями не було надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою учаснику АТО і не відмовлено військовослужбовцю на його виготовлення.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради