Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинці навчалися писати успішні проекти та вивчали основи проектного менеджменту

10 сер 2017

З 1-4 серпня менеджер проектів КП НМР «Агенція місцевого розвитку» Вікторія Гаврилюк разом з волонтером Корпусу Миру Тобі Гастлером відвідали місто Ірпінь. Метою їх візиту стала участь у тренінгах «Project Desing and Management», організований Корпусом Миру США в Україні.

Навчальна зустріч зібрала більше 70 американських волонтерів та їх українських колег з різних куточків нашої держави. Головне завдання тренінгу – навчити співпраці українсько-американських колег над написанням та реалізацією різноманітних проектів. Відтак, присутні прослухали корисні сесії, зокрема, «Вступ до проектного менеджменту», «Цілі та задачі проекту», «План дій», «Бюджет і ресурси» та багато іншого.

Одним із завдань українсько-американських колег було за 3 дні придумати проект, над яким вони зможуть спільно працювати у майбутньому. Присутніх було поділено на два напрямки «Розвиток громад» та «Молодіжний розвиток». 35 команд, які складалися з представника України і американського волонтера повинні були придумати назву проекту, цілі та завдання. 3 найкращі пропозиції презентувались переможцями перед усіма учасниками тренінгу, серед трійки найкращих і нетішинці. Вікторія Гаврилюк і Тобі Гастлер спільно придумали оригінальний проект під назвою «Art House Shelter for Stray Dogs». Як розповідає дівчина «Ми довго не думали над тим, який буде проект, адже тема бродячих собак є для нас дуже болюча. Адже це є важливою проблемою нашого міста, і лише спільно ми зможемо вирішати її». Після виступу нетішинської команди багато українських і американських колег були вражені ідейністю та креативністю їх пропозиції. Окрім того, організатори тренінгу зазначили, що Нетішину пощастило з волонтером Корпусу Миру, адже він неабияк ініціативна та активна особистість.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету міської ради