Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинці вшанували 31 роковини Чорнобильської трагедії

28 кві 2017

26 квітня вся Україна і світ відзначає роковини з дня страшної аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників атомної станції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків – усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. До вшанування  героїв, які у далекому 1986 році вступили в боротьбу з жахливим лихом долучився і Нетішин.

У великій залі Палацу культури відбувся вечір пам’яті «Мужність і біль Чорнобиля». Представники місцевої влади, керівництво ХАЕС, представники установ, організацій та усі небайдужі нетішинці зібралися, щоб подякувати та вклонитися всім землякам-ліквідаторам за їхню самовідданість, мужність і відвагу.

Заступник міського голови Ольга Бобіна висловила вдячність учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та їх родинам за те, що ціною смертельної загрози для свого життя рятували життя інших. «Вічна Слава Героям, які подарували безпеку нам, Європі і всьому людству. Ваша мужність, стійкість і самопожертва назавжди залишаться в нашій пам’яті. Дорогі ліквідатори! Прийміть щиру вдячність за ваш громадянський подвиг. Міцного вам здоров’я, мирного неба та благополуччя!», – зазначила у своїй промові Ольга Петрівна. Щоб гідно вшанувати їхній подвиг, відповідно до розпорядження міського голови Олександра Супрунюка Почесними грамотами та матеріальними винагородами відзначили ліквідаторів аварії – Володимира Бондарука, В’ячеслава Боровських, Володимира Васильчука, Ганну Власенко, Олександра Гавенка, Олександра Землянського,  Миколу Касянчука, Григорія Коновалюка, Михайла Кравчука,  Ярослава Матвієва, Володимира Попова, Петра Смаля, Михайла Сторожука, Галину Строїн, Ігора Тимчика, постраждалих – Володимира Ющенка і Тетяну Дорощук і вдів, які у вирі тогочасних подій втратили найрідніших людей – Любов Вакулюк та Євгенію Кліменкову.

Генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко у своїй промові зауважив, що аварія на Чорнобильській АЕС – це найбільша техногенно-екологічна катастрофа в історії світової цивілізації та подякував ліквідаторам і усім, хто сьогодні несе службу, хто робить все для того, аби не повторилися подібні катастрофи.  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять людей, що не повернулися із місця пекельної аварії.

Голова Нетішинської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Таїсія Война зі сльозами на очах згадувала те, що прийшлося пережити під час і після катастрофи. Від імені ліквідаторів і постраждалих, вона подякувала за співпрацю і розуміння виконавчому комітету міської ради: «Я вважаю, що у нас налагодився гарний діалог з місцевою владою. Звичайно, всі питання не можна вирішити одразу, але найголовніше – нас чують, розуміють, йдуть назустріч».

Ліричні пісні у виконанні солістки народного вокального ансамблю «Зорепад» Вікторії Медлярської, муніципального хорового колективу «Елегія», емоційні витупи зразкового ансамблю танцю «Лайф» і зразкової хореографічної студії «Серпантин» КЗ «Палац культури міста Нетішин» завершили пам’ятний вечір.

Після заходу відбулася хода з лампадками до місця закладення пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської трагедії». По завершенню присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради