Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На порядку денному – питання легалізації зайнятості та заробітної плати у 2017 році

10 бер 2017

У четвер, 9 березня, під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося спільне засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час засідання начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Валентина Склярук доповіла про оплату праці на підприємствах, в організаціях та установах міста. Валентина Людвігівна зазначила, що відповідно до проведеного моніторингу рівня заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах міста Нетішин у січні 2017 року середньомісячна заробітна плата становила 9866 грн., у тому числі: промисловість – 12638, 28 грн., будівництво – 4422,74 грн., інші галузі – 4750, 46 грн. Тоді як, середня заробітна плата по області у грудні 2016 року становила 5315,0 грн.

Було заслухано та взята до відома  інформація представника УТОВ «Мітра» Олени Маркової та начальника управління освіти виконавчого комітету міської ради Василя Миська щодо виплати заробітної плати працівникам галузі, встановленої законодавством України. Заборгованість по виплаті заробітної плати у місті відсутня.

Заступник голови комісії з припинення управління Пенсійного Фонду України в місті Нетішин Олена Івасюк повідомила присутніх про заборгованість зі сплати страхових внесків та відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових внесків до Пенсійного Фонду України. Так, найбільша заборгованість по виплаті пільгових пенсій у Нетішині рахується по  ПАТ «УБ ХАЕС» і КВП МУ-13 «ЕПЗМ», це близько 3 млн. грн.

З метою посилення контролю своєчасної  виплати заробітної плати та сплати податків до бюджету, підвищення   рівня заробітної плати,  а також недопущення використання керівниками праці без належного оформлення трудових відносин з робітниками місцевих підприємств, установ і організацій, членами робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат було вирішено у 2017 році проводити  інтенсивну інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення, на підприємствах, серед фізичних осіб-підприємців щодо переваг отримання легальних доходів (сплати податку на доходи фізичних осіб і внесків до відповідних фондів). А також посилено контролювати  та виконувати заходи щодо легалізації зайнятості та заробітної плати на 2017 рік, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради від 23 лютого 2017 року №89/2017.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради