Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На оздоровлення дітей з бюджету міста виділено 998 тис. 700 грн.

14 чер 2017

Минулого тижня під головуванням заступника міського голови з гуманітарних питань Ольги Бобіної відбулося засідання комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків. На порядок денний виносилися питання щодо проведення оздоровчої кампанії 2017 року та фінансування літньої оздоровчої кампанії, роботи закладів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста, організації проведення культурно-масових та мистецьких заходів для дітей, що відпочивають у пришкільних таборах, а також готовність до роботи позашкільного закладу оздоровлення та відпочинку «Військово-спортивний наметовий табір «Форпост».

Начальник відділу молоді та спорту виконавчого комітету міської ради Любов Рябчук доповіла, що у 2017 році із бюджету міста на проведення оздоровчої кампанії виділені кошти у сумі 998 тис. 700 грн., зокрема, 327 тис. 800 грн. на функціонування таборів з денним перебуванням дітей, 24 тис. грн. на перевезення дітей до дитячих оздоровчих таборів і назад, 646 тис. 900 грн. для придбання путівок у дитячі табори дітям працівників бюджетної сфери, дітям учасників АТО та талановитим, обдарованими дітям. Співфінансування з бюджету міста у цьому році становить 3500 гривень з розрахунку на одну путівку дітям працівників бюджетної сфери, а талановитим та обдарованим дітям і дітям учасників бойових дій путівки закупляються за повну вартість. Любов Рябчук також звернула увагу членів координаційної ради на те, що за державні кошти, кошти обласного чи місцевого бюджетів одна дитина може оздоровитись лише один раз на рік. Окрім того, при розподілі путівок перевага надається дітям пільгових категорій, які не оздоровлювалися в минулих роках.

Начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради Василь Мисько розповів про стан готовності таборів з денним перебуванням дітей до літньої оздоровчої кампанії. Табори працюватимуть у період з 1 до 21 червня 2017 року. Харчування дітей в день становить орієнтовно 33,90 гривні на одну дитину, а це один з найвищих показників в області. Заклади культури готові працювати з пришкільними таборами  щодо організації та проведення культурно-розважальних заходів. Чекає дітей і художня школа, функціонуватимуть різноманітні гуртки і проводитимуться майстер-класи. Михайло Ковальчук повідомив присутніх, що декілька років підряд у Нетішині працює літнє наметове містечко «Форпост-Спецназ», в якому відпочивають діти з різних міст України. А у минулому році офіційно зареєстровано позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Військово-спортивний наметовий табір «Форпост». Планова вартість путівки становить 3300 гривень.

Відділ молоді і спорту виконавчого комітету міської ради постійно проводить інформаційну роботу щодо наявності наметового табору у місті, щоб батьки мали можливість вибору направлення дітей до оздоровчих та відпочинкових закладів.

Відділ з організаційних питань,
зв’язків з ГО та ЗМІ апарату виконавчого комітету міської ради