Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Живий діалог – важливий крок назустріч громаді

10 тра 2017

Аби знати, що турбує нетішинців, потрібен їх живий діалог з місцевою владою. Почути зворотній зв'язок: запитати що турбує мешканців міста, і що потребує негайного вирішення та втручання з боку влади – головна мета зустрічі, яка стартувала минулого тижня. 4 травня очільник міста Олександр Супрунюк, секретар міської ради Олена Хоменко і заступник міського голови Іван Романюк обговорювали з городянами питання благоустрою Нетішина, роботу міської лікарні, проблему безпритульних тварин і біотуалетів, нові проекти та ідеї, які нині успішно реалізуються і навіть долучилися до соціальних експериментів.

Перша зустріч відбулася біля дитячого майданчика «Казкове королівство», Олександр Олексійович розповів присутнім про проекти реконструкції проспекту Курчатова і парку за виконавчим комітетом міської ради. Зокрема, міський голова звернув увагу мам, тат, бабусь і дідусів на те, що планується перенести дитячий майданчик у парк за гуртожитком №220. Батькам дуже сподобалася ця ідея, адже пройти декілька метрів з дитиною не важко, важливіше – створити гарні умови для відпочинку малюків (розмістити на вулицях міста біотуалети).

Далі представники місцевої влади поспілкувалися з працівниками «Торгового центру» і підприємцями міського ринку, дізналися питання, які їх хвилюють найбільше, почули думку щодо претендентів на посаду директора КП НМР «Торговий центр». На зупинці навпроти «Універмагу» городянами було озвучено проблему безпритульних тварин у Нетішині. Представники відділів виконавчого комітету записували кожне питання, для подальшого розгляду. Також керманичі міста провели соціальний експеримент – вони перевіряли чи можливо вільно скористатися вбиральнею у центрі надання адміністративних послуг. У експерименті взяли участь молода мама з дитиною, та жінки старшого віку. Так як ЦНАП є комунальною власністю територіальної громади, громадськість має право на безперешкодний доступ до туалетів у таких закладах. Керівництво центру не відмовило у реалізації права на вільне та безоплатне відвідування санітарного вузла, що приємно вражає. На сьогоднішній день місцева влада працює над вирішенням проблеми відсутності належної кількості громадських туалетів у Нетішині, розробляються проекти.

Загалом зустріч пройшла у конструктивному діалозі, нетішинці дякували міському голові за позитивні зміни в багатьох сферах життєдіяльності під його керівництвом. Практика спілкування очільника міста з населенням дає можливість об’єктивно оцінювати стан справ з виконання планової роботи по вирішенню питань місцевого значення, коригувати хід її виконання з огляду на обговорення з мешканцями міста.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради