Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Діалог влади з учасниками АТО

24 лют 2017

У вівторок, 21 лютого, у кабінеті міського голови відбулася зустріч місцевої влади з представниками громадської організації «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» на чолі з керівником Віктором Леляхом. Учасники зібрання зустрілися з очільником міста Олександром Супрунюком, заступником міського голови з гуманітарних питань Ольгою Бобіною, керівниками профільних відділів і управлінь виконавчого комітету міської ради, медичного закладу міста, міського центру зайнятості, управління Пенсійного фонду України, правоохоронцями й іншими соціальними партнерами, які опікуються питаннями соціального захисту даної категорії громадян.

Як зазначила Ольга Бобіна, зібралися для того, щоб вирішити проблеми, які стосуються соціального захисту та соціального супроводу учасників АТО та їхніх сімей, а також дійти згоди в окремих питаннях, зокрема, щодо надання земельних ділянок. «Ми повинні чути саме ті проблеми, які на вашу думку є надважливими, щоб докласти максимум зусиль, для їх ліквідації. На сьогодні виконавчий комітет міської ради має тісний діалог з учасниками АТО. Хотілося, щоб цей діалог зміцнювався. Якщо є питання, то й є його вирішення», – зазначила заступник міського голови. Також вона повідомила присутніх про те, що на зустрічі зібрали представників різних установ, щоб надати відповіді на запитання, які хвилюють атовців.

Учасники АТО вкотре звернули увагу на право безкоштовного зубопротезування в лікарні, пільгового проїзду в міжміському транспорті, додаткових аналізів.  Також за словами Віктора Леляха, бійці звертались до територіального центру з проханням безкоштовного отримання послуг перукаря і швачки. Заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Олена Берникова зазначила, що вони візьмуть під свій контроль це питання і найближчим часом вирішать його.

Чимало питань у присутніх було щодо працевлаштування. Заступник начальника відділу надання соціальних послуг міського центру зайнятості Марина Цибульська повідомила усіх про найзатребуваніші вакансії в Нетішині та можливість безоплатного навчання безробітних, у тому числі військовослужбовцям отримувати безкоштовну додаткову освіту.

Щодо земельних питань, очільник міста Олександр Супрунюк нагадав атовцям про рішення 23-ї сесії міської ради, а саме про резервування земельної ділянки, площею 51,0000 га, яка розташована у місті Нетішин в урочищі «Зарів’я» для учасників бойових дій та АТО. А також рішення про надання голові правління ЗАТ «Атоммонтажсервіс» Сергію Вознюку дозвіл на поетапне відмовлення від земельної ділянки площею 55,6865 га з метою надання додатково земельних ділянок для певних категорій громадян міста, а саме для учасників бойових дій та АТО. Земельні ділянки йдуть з повним пакетом документів – із затвердженими проектами під будівництво та присвоєним кадастровим номером, розробленою проектною документацією інженерних мереж (підведена електромережа, зроблена скважина, проект підведення водогону та каналізації знаходиться на експертизі).

Підводячи підсумки засідання круглого столу, місцева влада відзначила, що проблеми є, але  їх можна вирішити разом, влада та служби міста відкриті для спілкування і співпраці.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ 
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради