Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До Нетішина завітала делегація із Сербії

15 бер 2017

У понеділок, 13 березня, делегація із Сербії відвідала Нетішин. Делегати місії – представники Мережі Асоціації Місцевих органів Влади у Південно-Східній Європі (NALAS) та регіональної Мережі сприяння бізнес-сертифікації (Regional Network for Business-Friendly Certification) Зоріца Біліч (координатор GIZ Сербія) і Боян  Войводіч (GIZ Сербія), директор Хмельницького регіонального офісу реформ Сергій Яцковський, начальник відділу з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики управління з питань розвитку підприємництва та споживчого ринку Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької ОДА Олена Сліпко, радник (GIZ Україна, програма U-LEAD з Європою) Мар’яна Семенишин.

Метою їх візиту є вивчення можливості застосування інструменту сертифікування муніципалітетів щодо їхньої відповідності міжнародним стандартам прозорості та сприятливого ставлення до бізнесу (Business Friendly Certification) в українських умовах.

Під час зустрічі-наради очільник міста Олександр Супрунюк ознайомив гостей з життям міста, досягненнями в соціальній, освітній та спортивній сферах, презентував проект Стратегії сталого розвитку Нетішинської міської об’єднаної територіальної громади до 2028 року, яка готова до реалізації після проведення виборів об’єднаної територіальної громади. Заступник міського голови з економічних питань Іван Романюк розповів про економічний розвиток міста та підтримку бізнесу місцевою владою.

За словами представниці регіональної Мережі сприяння бізнес-сертифікації Зоріца Біліч, у країнах Південно-Східної Європи сертифікування муніципалітетів є одним із перших проектів, що стимулює покращення адміністративної системи муніципалітетів для залучення інвестицій, покращення умов розвитку бізнесу, місцевого економічного розвитку. До того ж, система сертифікування успішно працює у багатьох муніципалітетах балканських країн.

Після робочої наради іноземці побували в Нетішинському центрі надання адміністративних послуг. Начальник відділу Галина Кушта ознайомила присутніх з напрямками роботи ЦНАПу, видами адміністративних послуг, які надаються спеціалістами. Також представники делегації відвідали КП НМР «Агенція місцевого розвитку». Керівник комунального підприємства Алла Погонець презентувала електронний сервіс «Розумне місто», який реалізує концепцію «Smart City» і надає інструменти для оптимізації процесів самоврядування та боротьби з корупцією, а також проект iGov, за допомогою якого нетішинці мають можливість в електронний спосіб абсолютно безкоштовно оформити субсидію, отримати довідку про склад сім’ї, довідку про несудимість, скласти договір найму житлового приміщення, стати на соціальний квартирний облік, подати заяву на вступ до житлово-будівельного кооперативу та інші послуги.

Після вивчення ситуації у місті енергетиків, учасники делегації були вражені можливостями та здобутками нетішинців, приємно здивовані динамічним впровадженням місцевою владою електронних технологій, які дозволяють назвати Нетішин – прогресивним містом.

Довідка:

Програма «U-LEAD з Європою», що імплементується GIZ підтримує створення прозорої багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян. Передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради