Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До відома отримувачів субсидій!

12 чер 2017

З метою зменшення соціальної напруги серед жителів міста Нетішина, які отримують житлові субсидії управління праці та соціального захисту населення   виконавчого комітету Нетішинської міської ради повідомляє наступне.

За травень 2017 року одержувачі субсидій отримали квитанції на сплату комунальних платежів без нарахованих субсидій, так як управлінням соціального захисту населення проводиться перепризначення житлових субсидій на наступний період.

Перепризначення житлових субсидій проводиться без звернення громадян. Повторно подавати документи на оформлення субсидії потрібно лише тим громадянам, у кого відбулися зміни у складі сім’ї та які одержували субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично.

Для цього управлінням соціального захисту населення направлені відповідні запити в установи, які надають комунальні послуги, щодо забезпеченості комунальними послугами, до Держаної фіскальної служби, органів Пенсійного фонду України та інших установ про розміри отриманих доходів осіб.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” передбачено врахування доходів для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за чотири квартали, що передують місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається субсидія.

Означена постанова набрала чинності з 1 травня 2017 року. В зв’язку з тим, що змінився період, за який враховуються доходи для призначення субсидій, виникла необхідність внесення змін до Порядку надання Державною фіскальною службою України інформації про доходи фізичних осіб для призначення субсидій. Оскільки реалізація змін до означеного порядку, а також збір документів для призначення субсидій потребує певного часу, це призвело до затримки в роботі з призначення субсидій. Однак, це не вплинуло на визначення права на субсидію. Субсидія  буде розрахована з травня 2017 року, і відобразиться у квитанціях про оплату комунальних платежів у наступних місяцях .

Додаткову інформацію можна отримати по тел. 9-11-33, 9-11-66, 4-15-04 та  моб. 0987410379.