Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Депутати затвердили програму «Муніципальне житло м. Нетішин на 2017-2027 роки»

18 лют 2017

На засіданні двадцять третьої сесії Нетішинської міської ради VII скликання, котре відбулось 14 лютого 2017 року, було затверджено програму «Муніципальне житло м. Нетішин на 2017-2027 роки».

Програма «Муніципальне житло м. Нетішин на 2017-2027 роки» розроблена з метою покращення житлових умов для такої категорії працівників, які проживають на території м. Нетішин:

  • працівники установ та організацій, що утримуються за рахунок коштів бюджету міста (закладів освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури, молодіжної політики, соціального захисту населення, органів місцевого самоврядування);
  • працівники комунальних підприємств територіальної громади міста Нетішина;
  • працівники установ, які утримуються за рахунок коштів державного бюджету при умові фінансової участі головного розпорядника коштів.

Обов’язковою умовою для всіх категорій учасників програми є наявний, не менше трьох років, стаж на постійному місці роботи та фінансова спроможність на початку будівництва сплатити єдиним платежем не менше ніж 30000,00 гривень в якості першого внеску на будівництво/придбання житла, яке буде придбано в рамках програми.

Право на придбання житла в рамках програми може бути використано лише один раз. Термін реалізації програми – 2017-2027 роки в три етапи. Гранична вартість 1м2 загальної площі в рамках реалізації програми визначається проектно-кошторисною документацією, що відповідає ДСТУБД 1.1-2013 «Правила визначення вартості будівництва». При цьому вартість 1 м2 житла в кожному об’єкті будівництва затверджується рішенням виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Джерелами фінансування програми є власні кошти учасників програми, кошти бюджету міста, інші, не заборонені чинним законодавством джерела.

Метою програми є підвищення рівня забезпечення працівників бюджетної сфери та комунальних підприємств територіальної громади міста, що потребують поліпшення житлових умов, житлом шляхом запровадження ефективного фінансово-інвестиційного механізму підтримки будівництва (придбання) житла.

Щорічний обсяг витрат з бюджету підлягає уточненню у зв’язку із зміною цін на матеріали, підвищенням мінімальної заробітної платні, зміною податкового законодавства та інших чинників, які впливають на формування видатків. Програмою визначається нормативний термін будівництва (придбання) об’єктів – 10 років.

Можливе введення в експлуатацію об’єктів будівництва чергами/пусковими комплексами, які повинні відповідати вимогам безпечної експлуатації. Отже, основною метою програми є вирішення питання забезпечення населення міста Нетішина, зокрема працівників установ та організацій, що утримуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів (закладів освіти,охорони здоров’я, культури, фізичної культури, молодіжної політики, соціального захисту населення та органів місцевого самоврядування) доступним житлом.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради