Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Антитерористичні навчання у Нетішині

31 тра 2017

У вівторок, 30 травня з метою перевірки готовності та взаємодії сил та засобів різної відомчої належності, що залучаються до проведення антитерористичних операцій, у Нетішині відбулися тактико-спеціальні навчання. Проведені заходи неабияк важливі, адже вони дозволяють перевірити рівень координації дій військових, правоохоронних органів у нештатних ситуаціях, а також врахувати недоліки, зробити необхідні висновки та визначити завдання на перспективу.

Серед учасників тренувань – представники Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США, Національної поліції України, Національної гвардії України, Служби безпеки України. Участь в заході також взяли перший заступник міського голови Євген Юрчук і начальник управління цивільного захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради Людмила Вдовіченко.

За умовним сценарієм о 7.00 ранку диверсійна група з 8 осіб підірвала вантажівку з ядерним пальним під час транспортування радіоактивного матеріалу з Хмельницької до Рівненської АЕС. Та антитерористичний штаб при регіональному управлінні СБУ під керівництвом полковника Сергія Харченка встановив, що спрацювала саморобна вибухівка на основі тротилу і жертв немає. Однак терористи захопили заручників. Відтак, на місті умовного вибуху працювали аварійні служби Рівного та Нетішина, а спецпризначенці переслідували диверсантів. Також протягом дня відпрацьовувалися інші «сценарії» антитерористичних навчань.

Послідовність дій, професіоналізм, готовність та взаємодію військовослужбовців з охорони атомної станції, працівників служби фізичного захисту ядерного об’єкта, фахівців відповідних служб та підрозділів міста та органу місцевого самоврядування при проведенні навчальної антитерористичної операції в умовах, наближених до бойових оцінювали українські та міжнародні фахівці. Хоч тривога була і навчальна, втім рух транспорту у межах санітарно-захисної зони ХАЕС обмежили силами Національної поліції, СБУ та Національної Гвардії України. «Силовики» перевіряли документи у водіїв та перехожих.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради